Mange har en travl hverdag med gøremål med arbejde, måske hentning og bringning af børn, og bare udfordringer med at få det hele til at hænge sammen. Derfor er det en kæmpe fornøjelse, hvis der er mulighed for en miniferie, hvor der kan slappes af og opleves nye ting. Det er en perfekt gave til din kæreste eller kone på eksempelvis jeres årsdag med en miniferie.

Og som du kan se i nedenstående er mulighederne rigtig mange. Også selvom budget er begrænset.

Kreta har det hele

Grækenland er kendt for mange øer, og er et meget populært ferieland for rigtig mange danskere. Omkring 2000 øer er der i Middelhavs landet. Det er dog kun 140 af dem, der er befolket. Og et mindre antal, der er velegnet til at holde ferie. Den største af øerne i Grækenland er Kreta, der også er den femtestørste ø i Middelhavet og den sydligste af alle de græske øer. Kreta har alt hvad man kan tænke sig til en ferie. Her er både hyggelige byer og lækre strande med mange restaurantmuligheder.

Men det er også muligt at få skønne naturoplevelser og finde fredelige steder til dig, der ønsker en ferie uden for meget larm. Og så er det let at komme til Kreta, hvor der er flere store lufthavne og mange forbindelser, ofte til lave priser, til det meste af Europa.

Desuden er der hoteller i alle prisklasser og niveauer på Kreta. Det er let og oplagt at tage en solrig miniferie på Kreta.

Santorini er indbegrebet af Grækenland

De fleste har se postkort fra Grækenland med de blå/hvide huse, vindmøller og smuk udsigt. Foto til disse postkort er oftest taget på Santorini, der nok er den smukkeste af de græske ø’er. Der er tale om en vulkanø i de sydlige Kyklader. Specielt fra hovedstaden Fira er der en helt unik udsigt, og mulighed for at bo meget spektakulært.

I Fira er alt du har brug for i restauranter, shopping og hyggelig stemning. Santorini er et oplagt sted til en romantisk ferie med din partner. Her møder du indbegrebet af det Grækenland, som man kender fra postkortene. Og det er muligt at finde fly til konkurrencedygtige priser til Santorini.

Ferielejlighed i Toscana

Toscana i den nordlige del af det centrale Italien er kendt for at være smukt og stemningsfyldt. Og det er der en grund til. For her findes virkelig fantastisk smukt, og i øvrigt frodigt. Klimaet i Toscana er optimalt til de flestes behov og så skal man ikke glemme den fantastiske mad.

Og det er muligt at bo forholdsvis billigt i Toscana i lejligheder, plus at der er godt flymuligheder til blandt andet Pisa og Firenze. Toscana er stedet for en romantisk miniferie, der kan gøres til konkurrencedygtige priser.

På Algarvekysten kan du få både luksus og budget

Algarvekysten i det sydlige Portugal er et sted med mange muligheder. Der findes badebyer med mindre budgetlejligheder, som alle har råd til. Der findes store lækre hoteller med alt den luksus, du kan få brug for.

Langs Atlanterhavskysten findes rigtig mange små hyggelige og smukke steder. Men også turistbyer med dejlige strande og alt i shopping og restauranter er der i Algarve. Og så er der rigtig mange flyforbindelser til hovedbyen Faro fra det meste af Europa. Algarve er op til både miniferier, men også til længere ophold.

Mallorca har udviklet sig

Tidligere var Mallorca noget de fleste forbandt med de såkaldte grisefester og rigtig mange charterturister, der drak sangria. Men heldigvis har Mallorca udviklet sig til så meget andet. Den spanske ø byder blandt på muligheden for at bo tæt på lækre strande.

Men også i rolige og meget smukke omgivelser. Der er er masser af muligheder for aktiviteter på Mallorca, og det behøver ikke være dyrt, at rejse til lufthavnen i Palma. Mallorca er oplagt til en miniferie på et begrænset budget.

Skal det være All inclusive?

Det lyder umiddelbart som en dyr løsning med All inclusive hoteller. Men det kommer an på hvordan du ser på det. For ofte kan det betale sig at købe sådan en pakke i forhold til de penge, du bruger for at gå ud og spise hver dag.

Der findes nemlig også budgethoteller, der kører med All inclusive, og selvfølgelig er niveauer anderledes end på luksushoteller, men måske er det en billet løsning til en miniferie.