Udgivet i Efter gavetype

Giv hende en miniferie til Rhodos i gave – 5 gode grunde til hun vil elske det, og tips til at få den bedste tur

Af Gaveideer-til-hende.dk

Du mangler inspiration til en gave, og du vil gerne give hende noget specielt, som måske ikke står på hendes ønskeliste. Man kan selvfølgelig altid give hende et smykke, men hvad med du i stedet giver hende en oplevelse sammen med dig, som I vil kunne huske tilbage på for altid. Giv hende f.eks. en tur til det græske øhav, hvor I kan nyde både det gode vejr, men også det græske køkken og den græske kultur på en ø som Rhodos.

Se hele øen på under en uge

Det behøver ikke være en ugelang ferie, du giver hende, hvis det bliver svært at passe det ind mellem arbejde og andre ting i kalenderen. Det gode ved en ø som Rhodos er, at du kan opleve rigtig mange ting på blot få dage. Øen er omkring 1.400 kvadratkilometer, hvilket svarer til cirka halvdelen af Fyn, så man skal aldrig køre langt fra A til B.

Hvis man besøger Rhodos i en forlænget weekend, så kan man leje en bil, hvilket gør jeres dage super fleksible, idet I ikke behøver tænke over at indpasse jer efter, hvornår de lokale busser kører. Samtidig har I muligheden for at køre til lige præcis de ting, I finder interessante, og det giver jer også muligheden for at gøre et stop, hvis I finder en lille sød sidevejscafé.

Det græske køkken

Når I er i Grækenland, så bliver I også nødt til at prøve nogle traditionelle græske retter. Grækerne forstår at lave lækker mad, og hvis I har mod på det, skal I smage, hvordan de laver en moussaka, som oprindeligt er en græsk ret. Det kan godt være, I selv har prøvet at lave det derhjemme, men det måler sig på ingen måde med, hvordan grækerne laver den. Hvis I skal have en lille forret inden, så kan man næsten alle steder bestille noget brød med deres hjemmelavede tzatziki.

Hvis man kunne tænke sig at prøve noget, man måske ikke kender hjemme fra Danmark af, så skal man bestille en stifado. Det er en hovedret, som man i Danmark ikke har taget til sig, selvom det smager fantastisk. Det er en gryderet med kogt kød, kanel, rødvin, løg og en masse andet lækkert. Man kunne jo eventuelt dele, hvis man havde lyst til at smage begge dele.

Spis væk fra andre turister

Hvis man vil have en autentisk oplevelse af, hvad det græske køkken kan, så lad vær med at vælge en restaurant, der befinder sig i de turistede områder. Det kan godt være de ligger belejligt tæt på jeres hotel, og at de ser pæne ud, men mange gange har disse restauranter også andet for øje end at lave god mad. Spis i stedet for der, hvor de lokale spiser. Prøv at bevæge jer uden for de turistede områder og spørg en græker, hvor I skal tage hen for at få et godt måltid.

Et godt pejlemærke er, hvis de ikke har menukort på andre sprog end græsk. Det plejer at betyde, at turisterne ikke kommer forbi her, hvilket øger jeres chancer for en god oplevelse. Hvis du nu sidder og tænker, at du jo ikke kan læse menukortet på græsk, så tag enten en snak med tjeneren om, hvad han vil anbefale, og ellers er din gode ven Google Translate altid behjælpelig.

Nyd udsigten fra Monolithos borgen

Ønsker du at give hende og dig selv en fantastisk oplevelse, så skal I køre en tur mod Monolithos borgen, der ligger på øen. Man kan ikke køre hele vejen op til borgen, men man kan parkere sin bil på en parkeringsplads og gå det sidste stykke vej op ad trapperne.

Det er ingen udfordrende vej, men det vil dog ikke anbefales, hvis man er gangbesværet. Når man når toppen står man blandt ruinerne af, hvad der engang var, og samtidig har man den smukkeste udsigt ud over øen og havet. Pak eventuelt en lokal vin, et par glas og et lille tæppe og nyd et romantisk øjeblik på dette fantastisk smukke sted.

Besøg Lindos

Hvis I søger mere mod byerne på øen, så skal I gøre et stop i byen Lindos, også kaldet den hvide by. Her finder I en masse små charmerende gader med butikker og restauranter, hvor I kan få en masse tid til at gå. Lindos er særligt kendt for, hvor smuk byen er, og man vil også næsten lige meget, hvor man befinder sig i Grækenland kunne købe postkort, hvor Lindos er motivet.

I Lindos har de også et akropolis, som er blandt øens største seværdigheder. Trænger man til afslapning i løbet af dagen, så skal man blot gå en kort stykke vej ned til stranden. Lindos har rigtig meget at byde på, og hvis man skulle komme med et bud på, hvor man skulle bo i løbet af sin ferie på Rhodos, så vil Lindos være et udmærket bud.